Minőségi online marketing szolgáltatások!
Marketing infóbörze online

Nem vagyunk biztonságban az online világban?

Ma már nagyon kevés olyan ember van, aki ne venne igénybe valamilyen online szolgáltatást, hiszen a mindennapi ügyek többségét már elektronikusan is el lehet intézni (csekkbefizetés, ebédrendelés, vonatjegy vásárlás, időpontfoglalás, banki ügyek és még sokáig sorolhatnánk). Azt viszont már kevesen tudják, hogy ha felmegyünk az internetre, akkor onnantól nyitott könyvként látják minden egyes cselekedetünket. Aki eddig azt hitte, hogy az inkognitó (privát) mód védelmet biztosít, annak van egy rossz hírünk.

Az inkognitó mód sem biztonságos?

Egyelőre nem, bár a Microsoft azt ígérte, hogy a közeljövőben javítanak a Chromium alapú böngészők motorján, és lehetővé teszik a titkosított böngészést. Mielőtt valaki azt gondolná, hogy átverés áldozatai vagyunk, váltson át a böngészőjében titkosított módra. A Google Chrome nem is rejti véka alá a nyomkövetést, hiszen ha elindítjuk az inkognitó módot, akkor kiírja, hogy a számítógép többi felhasználója nem láthatja az általunk megtekintett weboldalakat, a letöltéseket és a könyvjelzőket azonban menti a rendszer. Amit nem tárol, az a böngészési előzmények, Cookie-k és webhelyadatok, űrlapokon megadott adatok. A bökkenő az ablak alsó részén olvasható, miszerint a megtekintett webhelyek a munkaadó, az iskola, vagy az internetszolgáltató számára nyilvánosak maradnak.

A jövőben a Windows 10 valóban titkosan fogja kezelni az inkognitó módban megnyitott weboldalakat, és ha így indítunk el egy ablakot, a rendszer érzékeli, hogy nem szabad nyomon követnie semmilyen billentyűzetről érkező leütést. Az online szolgáltatások ezáltal sokkal biztonságosabban használhatóak majd a legújabb Chrome és Edge böngészőkben. A fejlesztők szerint ez a megoldás csak a Windows 10-ben biztosít teljes anonimitást, más Windows-változatokban a privát módú böngészés teljes anonimizálása nem fog működni.

Címke: Online szolgáltatások
Dátum: 2019-04-10