Minőségi online marketing szolgáltatások!
Marketing infóbörze online

Mitől számít prémium linknek egy link?

A linképítés nagyon régi múltra tekint vissza. Ha meg akarnánk magyarázni a folyamatot, akkor úgy lehetne szemléltetni, mint egy ajánlást. Minél több ajánlása van valakinek, annál jobb helyezéseket kaphat a találati listákban. Sokáig csak a linkek száma volt a fontos, de ma már a Google a minőséget is nézi.

Melyek a legfontosabb tényezők egy épített link esetében?

A minőségi linkek vagy más szóval prémium linkek eleve olyan weboldalakról származnak, amelyek SSL titkosítással rendelkeznek, és rájuk is kellő mennyiségű ajánlás létezik a Google adatbázisában. Fontos, hogy az elhelyezett link milyen releváns szövegkörnyezetben található, hányszor szerepel a szövegben az adott kulcsszó, mi az anchor szövege, és az is fontos, hogy az oldal, amire mutat, milyen minőségű. Sokan elfelejtik azt, hogy a link hiába prémium, ha a linkelt oldal trehány, és fittyet hány a Google előírásaira, akkor semmit sem ér az ajánlás.

Sokan figyelik még a domain megbízhatóságát (DA) és az oldal megbízhatóságát (PA). Természetesen ez is fontos, de ez a két szám nem minden, ugyanis figyelembe kell venni a weblap méretét (cikkek száma) és a látogatottságot is. Gyakran megesett már, hogy egy alacsonyabb DA értékkel rendelkező domain linkje nagyobb erővel bírt, mint egy nagyobb DA értékkel rendelkező.

A sikeres optimalizálás érdekében arra kell törekednie a tulajdonosnak, hogy minél több prémium linket gyűjtsön be, ha jó helyeket szeretne a keresőkben. A kutatások szerint 100 feletti link is szükséges lehet a Google első találathoz. Azért ez nem kevés, de nem minden kulcsszó egyforma nehézségű. Pontosat nem lehet mondani, ki kell tapasztalnia mindenkinek, hogy a saját szakterületén mennyire erős a verseny, és mit kell letenni pluszban az asztalra, hogy leelőzze a konkurenseit.

Címke: Minőségi linkek
Dátum: 2019-04-30