Minőségi online marketing szolgáltatások!
Marketing infóbörze online

Mi az a diborka?

Olaszországban már kapható egy vadonatúj zöldség, amely a dinnye és az uborka hibrid változata. A Meloncella di Lecce névre hallgató újdonságot nagyüzemben termesztik, ami azt jelenti, hogy 60 hektár területen közel 4000 tonna zöldséget állítanak elő, ami azért nem kevés.

Akár pizzafeltét is lehet belőle

Mivel Olaszország a szülőhazája, nem kizárt, hogy előbb-utóbb rákerül a házilag készített kemencés pizza tetejére is, mint feltét. Elrontani biztos nem fogja, hiszen a diborka számos jelentős tulajdonsággal rendelkezik. Könnyen emészthető, mivel magas a rosttartalma, viszont kevés benne a nátrium, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják, és a nátrium-, valamint kalóriaszegény diétákba is abszolút beépíthető. Jelenleg Dél-Olaszországban forgalmazzák a legnagyobb mennyiségben, de nemsokára az egész világot meghódítja majd. Felhasználása széleskörű lehet a gasztronómiában, hiszen a zöldség húsa roppanó, kissé fanyar, sajátos aromával rendelkezik.

A diborkának jelenleg két változata létezik. Alakja olyan, mint az uborka, de az egyik csíkos héjú, mint a görögdinnye, a másik pedig sárgászöld. Nagyon fura, de mondhatni aranyos zöldség, biztosan kedvelni fogják az emberek. A diborkás kemencés pizza nem is rossz ötlet, amit tovább lehet bővíteni további ízletes zöldségekkel, és akkor egy vegetáriánus, könnyed ételt kapunk. Természetesen aki kalóriadúsabb pizzára vágyik, annak a húsok mellett is kitűnő helyet kaphat, hiszen passzol a csirkéhez, szalonnához, disznóhúshoz, szalámihoz, de még a tarjához és a sonkához is.

A Meloncella di Lecce elsősorban nyári zöldségnek mondható, de a termesztők dolgoznak azon, hogy a termesztési idényt márciustól novemberig el lehessen nyújtani. A szövetkezet az olasz Lidl áruházlánccal szoros kapcsolatban van, és bíznak abban, hogy a termelés felfuttatásával más európai országokba is eljuttatható lesz ez a zöldségkülönlegesség.

Címke: Kemencés pizza
Dátum: 2019-03-04