Minőségi online marketing szolgáltatások!
Marketing infóbörze online

Levegővel működő buszok?

Ma már szinte az egész világon azon dolgoznak az emberek, hogy olyan technológiát találjanak fel, ami hosszú távon lehetővé teszi a környezetbarát közlekedést, ezzel megkímélve Földünket. Japánban nemrég egy olyan technológiát találtak fel, ami levegővel hajtja a buszokat, és vizet bocsájt ki. Ez hatalmas áttörés lehet a globális üzemanyag ellátásra és a légkör szennyezésének megszüntetésére.

Japán fejlődése elképesztő Európáéhoz képest

A benzinnel működő járművek kora hamarosan lejár, hiszen ha Japán így folytatja, teljesen kifejleszti ezt a technológiát, és szakítanak a mai mondhatni elavult módszerekkel. Az autóbuszokban hidrogénmotor dolgozik, ami a hidrogént és az oxigént egyesíti, és így keletkezik a víz melléktermék, ami abszolút nincs káros hatással a környezetre. Egyelőre egy ilyen technológiával szerelt autó 18 milliárd forintba kerül, ami irreálisan magas ahhoz, hogy széles körben elterjedjen, de dolgoznak azon, hogy a költségeket lejjebb lehessen szorítani. A terv az, hogy 6 éven belül kb. 6 millió forintból elő lehessen állítani ilyen autókat, ami már az üzleti partnerek számára is teljesen versenyképes ár lehet.

Folyamatban van most is több hidrogéntöltő állomás kiépítése, illetve a jelenlegi hálózat bővítése. Egyelőre az önkormányzatok és az állami szervek vásárolnak ilyen technológiát, hogy ezzel is példát mutassanak a lakosságnak, és motiváljanak mindenkit a környezetbarát gondolkodásra. Szerencsére az emberek többsége hajlandó váltani, hiszen nagyon nagy a kereslet a hibrid (elektromos és benzines) meghajtású autók iránt is. Az emberek lassan rájönnek arra, hogy ha mindenki rendbe rakja a saját kis környezetét, az összeadódik, és gyökeresen megváltoztathatóak a jelenlegi üzleti elképzelések és a globális környezettudatosság. Ha már kellően sok ember használ modern meghajtású autókat, akkor szégyen lesz már a benzines változatokat használni, amik ennek köszönhetően előbb vagy utóbb ki is kopnak majd a forgalomból.

Címke: Üzleti partnerek
Dátum: 2019-05-04