Minőségi online marketing szolgáltatások!
Marketing infóbörze online

Kiknek ajánlott a gyermek balett?

Sok ember fantáziájában a karcsú balerinák világa lebeg, amikor a balettre gondol. Talán túl magasak is a képzeletbeli elvárások, és sok szülő nem meri beíratni gyermekét a képzésekre, pedig minden kislány álma, hogy egyszer balerina legyen. Akik komolyan gondolják a balett művészetét, azoknak érdemes már gyermekkorban elkezdeni a felkészülést és a tanulást. Számukra a tánc jóval több, mint szórakozás. Ez egy hivatás és egyben komoly művészet, amelyhez a megfelelő adottságokon felül hatalmas akaraterő és elhivatottság párosul.

Milyen kritériumoknak kell megfelelni?

Azért is ajánlott gyermekkorban elkezdeni, mert ilyenkor még elég hajlékony és egyben erős is a test. A lábak kapják a fő terhet, hiszen egy spiccelés közben két lábujjon támaszkodik a gyermek egész teste, tehát a magas lábboltozat hatalmas előnyt jelent. Az erős és rugalmas Achilles-ín, a hosszú láb, a rövid törzs, a hosszú nyak és a kicsi, kerek formájú fej is a balett táncosok jellemző sajátossága. A Törpördög és Tinitündér Tánc-Tanoda minden évben elindítja a Művészi Torna Balett Alapokkal nevű képzését, ahova 3-5 éves korban ajánlott jelentkezni, de a korábban érő gyermekeknél nem probléma, ha még nem töltötték be a 3. életévet.

A gyermek balett elengedhetetlen kelléke a tütü és a spicc-cipő, de az iskolában dressz és puha cipő ajánlott. A spicc-cipőt csak idősebb korban kizárólag a tanár engedélyével ajánlott viselni. A rendszeres edzés nagyon fontos, hiszen a tökéletes tartást és a légies mozgást hosszú ideig kell gyakorolni. A kitartás és a szorgalom meghozza a gyümölcsét, amit minden év végén egy hatalmas gálaműsorban mutathatnak meg a kis balerinák.

A Törpördög és Tinitündér Tánc-Tanoda az alábbi településeken érhető el: Érd, Budapest, Budafok és Budaörs. Céljuk, hogy a gyermekek már „Törpördög” korban megszeressék a mozgást, a zenét, kifejlődjön bennük az igény a szép és értékes dolgok iránt.

Címke: Gyermek balett
Dátum: 2019-07-31