Minőségi online marketing szolgáltatások!
Marketing infóbörze online

A svédek lehetnének Európa példaképei

A legfrissebb hírek szerint a svédek már nem termelnek felesleges szemetet, hiszen 99 százalékát újrahasznosítják. Svédországban évente 4,4 millió tonna hulladékot termelnek, amelynek nagy részéből elektromos áramot fejlesztenek.

Az országban 32 hulladék erőmű üzemel, és más országok szemeteit is fel tudják dolgozni. Az adatok szerit 700 ezer tonna hulladékot vesznek át a környező országoktól. Ezek az erőművek 950.000 lakás fűtését biztosítják és 260.000 háztartást látnak el árammal. Ezek a számok fantasztikusak, más európai országnak is követnie kellene ezt a példát.

A szelektív gyűjtés nem szégyen

A lakott területeken elég sűrűn vannak szelektív hulladékgyűjtők kihelyezve, ezzel is támogatva a lakosság szellemiségét. A háztartások többségében a papírt, műanyagot, fémet, üveget, elektromos berendezéseket, izzókat és elemeket szelektíven gyűjtik, sőt az élelmiszer hulladékot sem dobják ki, mert abból biogáz üzemanyagot állítanak elő.

A világban egyre több a felgyülemlő szemét, amivel kezdeni kellene valamit. A svédek nemcsak tervezgetik, hanem keményen tesznek is azért, hogy környezetük és ezáltal a Föld is tisztább és lakhatóbb legyen.

A cikk forrása: impressmagazin.hu

Címke: Szelektív hulladékgyűjtés
Dátum: 2019-02-20