Minőségi online marketing szolgáltatások!
Marketing infóbörze online

A klímakészülékek karbantartása az egészségünkre is hatással van

Egy forróbb nyári szezon alatt egy klímaberendezés a levegővel együtt jelentős mennyiségű szennyeződést is magába szív, a beltéri egységekben lévő különböző szűrők ezek többségét, a nagyobb porszemcséket, szöszöket kiszűrik.

Az apróbb méretű szemcsék azonban megtapadhatnak a berendezés belsejében, a hőcserélő részen, amin a pára is kicsapódik, és a szennyeződés a nedvességgel keveredve melegágya lehet a különböző gombák, penészek, baktériumok telepeinek. Ezek a levegőbe visszajutva az egészségünkre károsak lehetnek.

Évente kétszeri tisztítás ajánlott

Nem szabad elhanyagolni a klímakészüléket, hanem szakszerűen, kellő rendszerességgel - ajánlott évente legalább kétszer - meg kell tisztítani. A rendszeres ellenőrzés hiánya a klímaberendezés idő előtti elhasználódásához, meghibásodásához vezet, és romlik a hűtés hatékonysága is. Ezért ha például Győrben lakunk, akkor kell találnunk egy olyan céget, amelynek szakterülete a klíma karbantartás Győr területén és környékén, ilyen cég például a Globe-Klíma Kft., és elvégeztetni vele időnként ezt a munkát.

Lépésről lépésre

Miből is áll egy ilyen karbantartás? A beltéri egységben a porszűrőket portalanítani kell és elmosni folyóvízzel. A különböző szűrőbetéteket átmosni, szükség szerint cserélni. A hőcserélő egységet gőztisztítóval megtisztítani, fertőtleníteni. Ha a készülék nagyon elkoszolódott, akkor teljesen szét kell szerelni és áttisztítani. A baktérium, penész, gombatelepek kialakulásának megelőzése érdekében vegyszeres kezelést, fertőtlenítést kell végezni. A kültéri egység általában a szabadban van, érik az időjárás viszontagságai, napsütés, eső, szélvihar. Ennek a tisztítása is nagyon fontos.

Címke: Klíma karbantartás Győr
Dátum: 2020-06-02